Det värmer i hjärtat


Jag må vara tjatig. Jag har säkert ältat det förut. Men det här med Yoga gör underverk på mig. Det är helt fantastiskt vilken effekt det har. Man blir så lugn, så avslappnad, så koncentrerad, så inne i sig själv, på djupet liksom, man stänger ute resten av världen för ett slag och kommer tillbaka med ett varmt hjärta. Att det ikväll dessutom har varit en fantastisk kväll med blå himmel och strålande sol har inte gjort det sämre. Så efter yogan avslutade jag och fröken (ja, nyskild som hon är är hon nu en fröken igen) A med en riktigt lång promenad utmed havet. Djupa samtal, diskussioner, filosofier, teorier och tankar om livet, kärleken och arbetet bollades oss i mellan. Halvvägs pausade vi hos några vänner som grillade på en klippa. Jag fick i mig en rå korv och lyckan var total. Det spritter i kroppen på mig idag!

Jag tänker starta upp morgondagen tidigt med raja-yoga och följa upp med lite spa. Hjärtat kommer att vara varmt och lyckligt hela dagen sen.

Har du något som gör dig riktigt varm i hjärtat?



Idag och Imorgon

 




Söndagstankar


En fantastisk helg lider mot sitt slut. Idag funderar jag över saker som till exempel vad felet på en är om man spelar "Manboy" om och om igen på repeat, när smultronen ska dyka upp, varför godis och andra onyttigheter är så oerhört gott, vad som egentligen hände med Sverige i Eurovision Song Contest, när min förkylning ska ge upp och se sig besegrad, var min drömman finns, hur sommaren kommer att bli, samt hur man får långa, snygga, smidiga muskler istället för biffiga muskler. Jag ska avsluta med att bjuda på några bilder. Bilder på det sötaste jag någonsin har sett. Snart är hon min. Bara min.







Elsa ♥





  


Magi


Jag tänker på det där med kärleken. Tinan och jag har pratat om kärlek ikväll. Kärlek är stort. Jag längtar efter den. Den rätta kärleken. Annars kan det vara. Jag avslutar kvällen med en kopp kärleks-te. Bara för att. Det är för övrigt det godaste teet jag vet. Jag tror att det gör mig kärleksfull och hoppas innerligt att det ska hjälpa mig att bota den ömmande halsen som inte har känts bra i över två veckor nu. Kärleks-te is the shit.



Love, Love, Love






Ett litet rött paket


Något av det bästa jag vet är överraskningar. Oväntade paket. Blommor. En komplimang. Det behöver inte vara stort, mycket eller något dyrt. Det är det där lilla som räknas. Det där lilla extra. Det är guld i min vardag när det händer.
Igår blev jag överraskad. En av mina absolut bästa vänner, Lindsey, hade varit ute på äventyr och köpt en present till mig. Ett par trädgårdsvantar. Eftersom jag nu har börjat komma igång med både smultronplantor och fjärilsblomman. Och hon känner mig väl, de är i helt rätt färg. Ta en titt vettja;



Princess-trädgårdshandskar

Nä inte världens bästa bildkvalité men visst är de snygga?






Barcelona i bilder


Mina äventyr i Spanien i bilder, varsågoda! Håll till godo!





















Viva La Vida ♥





I'm back!


Jag har tagit ett beslut. Elsa ska bli min. På onsdag ska vi åka och hälsa på hennes hos hennes mamma. Det pirrar i magen på mig! Så mysigt det ska bli! Jag vill bara ha hem henne nu! Först ska Elsa växa till sig lite och jag ska förbereda mig så mycket som jag bara kan. Jag ska lära mig allt om Elsor! Ifall ni har tips och råd så ge mig dem!

Annars rullar allt på som vanligt. Jag jobbar, äter, sover, fikar, pratar hål i huvudet på alla mina vänner om katt eller inte katt, vattnar buddlejan, ger kärlek till mina smultronplantor och äter ananas i massor!



Vinter-minnen

(världens snyggaste kompis som för övrigt kommer hem och förgyller min tillvaro på torsdag)





När allt känns tungt


Varför kan inte saker och ting få gå bra? Varför kan det inte få vara lätt någongång? Varför kan man inte få ha lite flyt på sin sida för en gångs skull? Jag är trött. Jag känner mig liten. Ynklig. Petar du på mig så går jag sönder. Jag vill lägga mig ner och skrika. Jag vill inte mötas av motgångar, gång på gång..
Jag tycker synd om mig själv och skulle nästan kunna dö för en trygg famn att kunna krypa upp i, i detta nu.



Ta mig under dina vingar - Skydda mig - Rå om mig
(katt-temat fortsätter i min bubbla)



 


Tankar om Elsa


Jag vill fortfarande ha en katt. Jag kommer alltid att vilja ha det. Det har jag velat sen jag var liten. Just nu har jag snöat in mig. Men tankarna snurrar. Jag undrar om jag gör mitt livs misstag om jag skaffar katt. Låser jag upp mig för alltid? Just nu är jag ju fri som en fågel. Kan åka vart jag vill. Vara borta så länge som jag vill. Göra precis vad jag vill. Jag gillar ju att ha det så. De flesta jag rådfrågar är postivit inställda. Sen är det ju de där människorna som anser att jag absolut inte ska ha katt. Är de realister eller är de bara dumma och tråkiga? Sjutton också.

Jag firar att det är torsdag med premiär på Bodegan. Ett glas öl eller två sitter inte fel. Jag funderar vidare. Och går och snyggar till mig. Dressed for succes. Skål för torsdag och snart helg!


Drömkatter






Big Decisions


Frågan är kattunge eller inte?
Pappa blev förbannad när jag tog upp det. Som vanligt. Det har låtit likadant sen jag var liten. Djurplågeri att stänga in en katt i en lägenhet, de hör hemma på landet. Han tänker minsann inte ställa upp och hjälpa till med någon katt om det skulle behövas. Mamma är givetvis av samma åsikt som pappa. Som vanligt. Igen. Jag är vuxen nog att göra som jag vill och ta mina egna beslut men att gå emot mina föräldrars åsikter och viljor är svårt. Det gör lite ont på något sätt. H säger hel soffa eller sönderriven soffa. Tinan har sin åsikt. Men jag vill. Jag vill, jag vill, jag vill! Jag försöker sätta fördelar mot nackdelar. Jag försöker verkligen att tänka realistiskt. Blir jag låst med en katt? Men vad är rätt beslut egentligen? Hur vet jag?

Här är hon i alla fall. Jag tror att hon ska heta Elsa om hon blir min.




Sockersött





 


Why does the time go so fast when I'm with you?


Barcelona var precis allt det där som jag avslutade sist med. Vilken underbar stad! Tiden bara rusade iväg! Fantastisk miljö, mat, ljuvliga Riojaviner, Cava-lyx, Sangria-mys, underbar arkitektur! Att få prata spanska igen var efterlängtat! Att uppleva trycket och stämningen bara någon timme före årets viktigaste match på Camp Nou var otroligt. Stort. Det där är en religion. Jag önskar att jag hade kunnat stanna längre. Eller åtminstone få ta med mig värmen, solen och några palmer hem för att känna lite av utlandskänslan, lugnet och behagligheten. Bilder och mer intryck återkommer jag med. Dags att stänga mina blå för idag. Buenos Noches!



Sangria-party Deluxe






Next Stop Ladies & Gents - BARCELONA!!


Jag packar för fullt inför morgondagens resa till Barcelona. Jag finner aldrig ro till att packa. Packning ska helst ske under lite tidspress har jag insett. Annars får jag ingenting gjort. Att packa flera dagar eller veckor i förväg fungerar inte. Allt handlar om humör, tycke och smak just vid tillfället det är dags för avresa. Och som sagt, gärna under press och stress. Då går det undan!

Äntligen är det dags att ge sig ut och resa igen. Och äntligen ska jag få se ett nytt ställe! Det är lycka för mig. Nya äventyr, upplevelser, impulser, språk, kulturer, människor och seder. Vi börjar morgondagen med hotellfrukost så att vi står oss ordentligt. Oturligt nog vaknade jag upp i morse av oerhörda smärtor i halsen, täppt näsa och en dunkande huvudvärk som under dagen inte har blivit bättre, snarare tvärtom. Måtte detta sovas bort och slås ut av värktabletter under natten! Kanske gör teet jag surplar i mig underverk. Kärleks-te, med mjölk och honung i stor kopp är förresten något av det mysigaste jag vet.

Nä mina vänner, jag har inte tid att vara sjuk. Katalonien, Sangria, Cava, Tapas, Paella, Euros, Camp Nou, Siesta, Fiesta, Picassomuseet och ZLATAN IBRAHIMOVIC - Get ready! I'm coming to get you! Word.



Ingen kickar fotboll som han







  


Ytligheter, en dröm och verkligheten


När vi ändå är inne på ytligheter. Om ni någongång skulle få för er att ge mig en present så vill jag mer än gärna ha den här underbara sjalen:

 

Vacker som en dröm! Men istället drömmer jag mig bort, till Barcelona. På torsdag är det verklighet. Snacka om fantastisk julklapp från arbetet.

Ha en fortsatt trevlig kväll vänner!





Sammanfattningen


Helgen sammanfattas med ett ord; FANTASTISKT!
Skönt med miniweekend. Skönt att komma bort från vardagen i småstaden. Bort från arbetet. Andra ord som beskriver helgen är shopping, fikor, vinlunch, Margarithas, god mat, bubbel, hotellyx, avslappning och goda skratt. Kort från helgen skulle jag gärna delat med mig av om jag hade några. Jag är värdelös jag vet. Kameran glöms liksom alltid bort. Min resekamrat var desto duktigare. Jag bjuder på de få jag har.




Några av helgens inköp:


Sjal numero uno


Sjal numero dos


Rosa chinos is a must have

 
Go tröja, ränder är poppigt värre

 
Jacka med tuffa knappar




 

Mot storstan!


Efter att ha haft en relativt bra dag så fick jag nu en stor klump i magen. En klump av obehag, ledsamhet och förvirring. Och allt för en jäkla killes skull. Varför tillåter jag mig ens att påverkas?! Tur jag har en het tripp till Malmö imorgon att se fram emot och glädja mig åt. Shopping, middag, drinkar och hotellyx med Martina. Wihoo, eat me! I'll be back efter helgen!




Favorit i repris?










Njutbart


Att springa i skogen är en fröjd för ögat just nu. Knoppar, solsken och vitsippor. Överallt. Det är så fantastiskt uppfriskande att jag funderar på att säga upp mitt gymkort. Jag tror ändå inte att jag kommer att hänga där så mycket i sommar. Vårväder gör mig väl. Det gör mig alldeles lycklig. Må denna vår och sommar gå långsamt så att jag hinner att njuta tillräckligt mycket innan hösten kommer tillbaka.



En fröjd för mina blåa ögon









Morning Glory


Färska frallor, brieost, gurka, uppskuren frukt, keso, pannkakor, färskpressad juice, chocko-kaffe och kokt ägg. Så startade jag dagen! Jag är nu full av energi efter att ha bjudit ut en av mina bästa på hotellfrukost. Lindsey fyller år. Det firas med pompa och ståt! Nu ska jag mot blomsterlandet för att leta efter en fin buddleja till min altan. Även kallad fjärilsblomma då den sägs locka åt sig fjärilar. Wish me luck!



Fjärilsblomma


 





Om bästa kompisar


Jag har några få i mitt liv som jag kallar för bästa kompisar. Jag ska börja med att presentera en av dem för er. Han heter Ragge. Han föddes på San Diego Zoo i Kalifornien, Usa. Han blev min på min födelsedag förra året. Han är en gåva från någon fin. En annan bästa kompis. Han hamnar alltid i centrum i mitt hem. Varenda människa som besöker mig noterar honom, leker med honom, retar honom eller klappar på honom. Själv tycker jag om att krama honom. Ofta tänker jag tillbaka på alla skratt och all glädje han gav mig och Martina på Amerika-resan. Han är speciell, Ragge.





Lycka är att ha en vän






Jag vill också vara snuskigt snygg


Äntligen ledig! Jag vill fortfarande äta glass. Igår försåg kockarna mig med både blåbärscheesecake och toast skagen. De vet hur man gör mig glad. God mat är lycka. Planerna för idag och den kommande kvällen är så gott som obefintliga. Det enda jag vet är att jag vill gå ut och inviga mina nya skor. Jag ska stilla er nyfikenhet genom att visa er. För övrigt tycker jag att Carolina Gynning är snuskigt snygg. Orättvist!



Bootylicious






RSS 2.0