Just nu - Idag


Jag har sagt det förr och säger det åter igen. Vilka fantastiska dagar vi har! Att sitta vid havet med fint sällskap och njuta av solen, värmen, ett glas vitt och en och annan räka. Det är livet det. Något som gör mig ledsen är människor som är otrevliga, ger mig dåligt samvete och är nonchalanta. Ibland önskar jag att jag inte vore en sån känslomänniska. Jag önskar att man kunde rycka på axlarna och vara obekymrad när människor är elaka. Jag tänker i alla fall försöka vifta bort det och fortsätta kvällen i min trädgård. Tjejmys och rosé-säsongen är igång. Underbart! Och grattis till Kungen också.


När vi talar om havet







 


Långrandig tjej?





Dagens fynd får jag nog säga. Två långklänningar för 350 kronor. Är inte H&M fantastiskt ibland? Jag kommer att bo i dem. Ni kommer att kunna se mig lalla runt i ett par converse och någon av mina klänningar ofta ofta. Sen undrar jag om det heter "köttet SMÄLTE i munnen" eller "köttet SMALT i munnen". Är det någon som vet? Jag vill så gärna vinna den här kampen. Mot han som säger sig vara den av oss som pratar rikssvenska. Yeah right liksom. Smälte. Smälte. Smälte. Visst?


Värmen från ett par bruna ögon


Samtalen blir långa och många. Att längta är ganska mysigt. Men i mellanåt gör det ont. Att ha honom så långt bort. När man skulle behöva en kram. Och lite värme i sitt hjärta från ett par vackra ögon. Det är tur att jag har Elsa. Och en och annan god vän. Och solen. Det värmer det också. Idag var helt enkelt ingen rolig dag. God natt världen.


Kärlek







       


Jag tipsar


Var med och tävla hos söta Angeliqa.
Det här är vad kanske just Du vinner om du fäller en kommentar hos henne.

 

Lycka till!





Den bästa tiden


Vilka fantastiska dagar vi har! Våren känns nästan som en explosion! Värmen, solen och glädjen som sprider sig. Det här är den bästa tiden på året tycker jag. Till och med bättre än sommaren. Den första kvällsgrillningen utan att frysa, det första uteserveringsbesöket, den första mjukglassen, de första fräknarna.. Ja ni fattar grejen. I'm in love! Och glad påsk också.



Påskafton ett annat år - Hemma!




 


När vi talar med bilder


Det är en skön känsla att vara lycklig i magen. Jag har inte mycket att berätta. Jag ska köpa mårbackor till mitt fönster idag. De engelska pelargonerna börjar se ledsna ut tycker jag. Ansiktet har fyllts av fräknar och jag är kär. Såhär har de senaste dagarna sett ut.







Sett ur en mobilkameras vinkel





Lasse-feber




Jag vill jag vill jag vill ha en biljett eller två till Winnerbäck i Göteborg i höst.
SLUTSÅLT säger de. Damn it!
Ja ni fattar ju.





Fler bloggar och en helt vanligt söndag



Jag har börjat skriva av mig även på företagets blogg. Så om ni vill läsa gå in och kika på www.varbergsstadshotell.blogspot.com.
Mycket nöje! 
Idag har jag bränt mig i ansiktet. Jättemycket. Efter 5 timmar i solen och 3 koppar kaffe och 2 flaskor coca-cola senare. Med mina fina som sällskap.
Länge leve våren, uteserveringar och solen.
Det var förresten i den där soffan allt började. Allt det där vackra. Den kungliga soffan kallar han den. Och det kändes som att jag var drottning för ett slag.

Skön söndag gott folk! 






 


När ingenting hänger ihop


-Vi kommer att ses hela sommaren.
Det var vad han med de bruna ögonen sa till mig igår. Hjärtat kändes plötsligt lite lättare. Och dagen blev bra mycket roligare. Och jag intalar mig att det här med kärlek på distans är nyttigt. För att inte deppa ihop liksom. För övrigt är jag jätteirriterad på Elsa. För att hon vägrar äta upp korven som jag så fint har skivat upp och ställt fram på hennes plats. Istället äter hon upp mina avokados. Vegetarian-katt! Annars har jag inget att dela med mig. Jo att mitt-i-veckan-vinet kan nog vara det bästa vinet som finns. Igår blev det ett glas torsdagsvin med mina fina vänner. Jag är lycklig som har dem. Ha en bra dag till samtliga läsare! Tack för mig.


Veggo-katten Elsa









Om dagen igår








Igår:
alldeles alldeles underbart!
Räksallad, vänskap, sol, havet, fästningen, kaffe, fräknar på min näsa, strandpromenaden, värme och kärlek - i timmar!
Ge mig många av dessa dagarna i vår!






Livet


Jag startade dagen med en löprunda i skogen i väntan på solen. Idag vill jag äta glass på en klippa. Med havet och den blåa horisonten som utsikt. Det är fantastiskt att ta hand om sig själv. Att unna sig. Att leva. Min fräknar börjar sakta visa sig. Det tycker jag om. Och imorgon ska jag låna ut mitt ansikte för AHA-behandling. Jag är hemskt nyfiken på hur det är. Är det någon som vet?


Bara en gata bort - Klippan, havet och horisonten






  


En lördag i april


Denna förmiddag kan jag ha den renaste nästippen man kan skåda. Till och från i en hel timme har den putsatts ytterst noggrant. Av Elsa. Jag tog sovmorgon. Det är aldrig populärt. En klump från min mage börjar så smått lämna mig. Det känns så lättande. Det var en jobbig gårdag rent känslomässigt. Mycket tankar. Många ord. Och ett par frustrerade tårar. Nu blir det promenad vid havet, en kaffe i solen och ett samtal till han. Han som jobbar 8-22 nästan varje dag. Sinnessjukt. Trevlig lördag!


The one and only - Elsa





 


Att andas


Jag har absolut inget på hjärtat idag. Jag är ganska tom på ord. Jag ska gå och handla keso, avokader och te. Eller heter det avokados kanske? Jag ska laga mig en omelett till lunch också. Och andas. Andas in vårluften. Och kärleken.


 

Idag







På gatan där jag bor


Jag funderar på vad som hände med våren. De senaste två dagarna har känts som höst. Nästan. Regn och en mulen himmel. Men med vårvindar. Jag längtar efter solen och värmen nu. Idag har jag sprungit mig varm i skogen. Det är en härlig känsla det där. Att nu kunna sitta uppkurad i soffan under en filt med en varm choklad i handen är också ganska härligt. Här hemma där jag bor.


På gatan där jag bor


 


På Spa


Ikväll har jag hälsat på en av mina närmsta grannar. Vi ser varandra genom mitt köksfönster. Jag trippar upp för trapporna in till den harmoniska världen på Asia Spa lite titt som tätt. Med solnedgången över havet och den varma källan som sällskap har jag låtit tankarna sväva ut. Och jisses mina vänner, vad det gör mig väl! Samt att jag återigen har grinat åt 'En unge i minuten'. Och insett att jag måste lära mig att njuta av nuet allt mer. Nu ska jag dricka smoothe med hallon och mynta i. Och äta kakor. Trevlig kväll!





Odlingen inför den stundande Mojito-sommaren










Om helgen på hotell.


Hej hallå. Jag är här igen. Jag är denna kväll ett känslomässigt monster. Som suktar efter en kram eller två. Helgen blev känslosam. En del blev sagt. En del blev inte sagt. Vi har bott på hotell. Jag och han med de bruna ögonen. Druckit skumpa och inlett projekt lära-Alicia-att-äta-skaldjur. Vi startade igång det hela igår eftermiddag på Palace. Med en stor portion med blåmusslor, vitlöksbröd och Chardonnay i glasen. Jag måste säga att det går bra med skaldjuren. Jag är mest orolig för kräftorna. Obehagliga små varelser det där. Jag njuter av vår fina helg tillsammans. Vi har det bra när vi är tillsammans. Men ikväll är jag mest nedstämd. Faktiskt. Jag tycker att det är jobbigt. Att han ska åka. De där känslorna kommer ikapp mig nu. Jag tycker att Stockholm är kallt.




Moules Marineire - På klassiskt vis


  


Om kärleken till tulpanerna


Jag blev inspirerad av Fifi. Att skriva om katter och tulpaner. Kombinationen Elsa och tulpaner har aldrig fungerat riktigt i mitt hushåll. I lördags fick jag en fin bukett. Den fick inte vara ifred i många minuter. Hur kan man njuta av att leka med de vackra skapelserna för att senare äta upp dem? Rena tortyren. Att hon gör det samma med småkryp som smiter in genom våra fönster bekommer mig inte. Men varför är det just tulpanerna som inte får stå i fred undrar jag. Av alla dessa blommor. 




En simpel före och efter bild. Jättekul. Visst.




 


Om allt det där bra.


Detta är en bra vecka. Jag har varit i Göteborg och myst med tjejerna. Skvaller, rosé och god mat på en måndag. Hur ofta får man det liksom. Jag har druckit skumpa på en helt vanligt onsdag. Jag har fått vinterdäcken utbytta mot sommardäck. Bilen kan inte rulla mjukare. Och vet ni? Att sommardäcken är på innebär att det är vår. På riktigt. Jag har smällt i mig en hel påse med punschpraliner. Ja det må vara jag och russinen som är förtjusta i dem. Himmelskt gott är det i alla fall. Och idag har jag pussats med min mästerkock i smyg. Jo det stämmer. Ibland jobbar jag där uppe i Göteborg. För att hålla foten inne. Eller för lite extra cash. Eller för miljöombytet. Eller för att få en extra skymt av han den vackra...





Jo, jag har det bra!








RSS 2.0