Mellan hägg och syrén


Jag har promenerat vid havet, i skogen och mellan hägg och syrén ikväll. Är det inte en underbar tid just nu? Jag har säkert sagt det förut. Jag börjar väl bli tjatig kanske. Men försommaren är min bästa tid på året. Alla dessa fantastiska dofter gör mig varm i hjärtat och jag blir en strimma extra kär. Jag knyckte mig två kvistar av den där ljuslila syrénen. I smyg. Nu doftar vi ikapp här hemma, Elsa och jag. 


 

Alldeles alldeles underbart

Reflektioner på en söndagsmorgon.


Vid 8 var jag uppe i morse. Och sitter fortfarande kvar vid köksbordet med den blommiga tekoppen framför mig. Och alla era fantastiska bloggar på skärmen. Det är kvalitetstid det. Elsa ligger på golvet i en plastpåse från ICA och spinner för fullt. Kurr-kurr. Är det bara min katt som är så knasig tänker jag. Idag reflekterar jag över gårdagen. Dopet. Nu är jag gudmor på riktigt. Tufft. Jag är stolt som en fura över ansvaret. Och lille mini skötte sig exemplariskt. Det var ett ypperligt tillfälle att stilla min scenskräck en strimma också. Oerhört obehagligt att så många människor stirrar på mig, alla på en och samma gång. Kan jag tycka. Andra blir peppade av sånt. Märkligt. Jag måste nog lära mig att slappna av. Och sänka garden kanske. Men först ska jag fira mamma. Och träffa tjejerna. Trevlig söndag gott folk!


Roy Kirkham - Vilken hjälte! 
Porslinet som förgyller min värld.

  


Dagen.


Nä det blir nog ingen paus. Jag kan inte hålla tyst helt enkelt. Som vanligt tänker ni alla. Jag också.
Jag blir lycklig i magen och i hela kroppen av följande; att mötas av en komplimang eller två, att bli bjuden på hemmarullade chokladbollar av en fin vän, att boka tågbiljetter till Stockholm, att få en betydelsefull kommentar här i min bubbla, att bli bemött med ett äkta leende, att få en ny facebook-kompis, att bli önskad en fin dag. Tack till ni som medverkat och tack för ännu en bra dag i mitt liv. God natt.


Samt tack till världens längsta man för att han är så lång och att jag bara räcker till midjan på honom.

 


Bloggpaus?


Jag har tappat inspirationen. Det känns inte som att jag kan skriva som förr. Hur jag än vrider och vänder på mina ord så känns de inte bra. Är det då det är läge för en blogg-paus? Eller ska man fortsätta i samma anda och hoppas på att skriv-förmågan kommer tillbaka. Jag är längtsam. Jag längtar efter Tinan. Efter jordgubbar och grädde. Och champagne. En bröllopsinbjudan. Och efter picknic. Samt hans trygga famn.
Mer bröllop till folket så att jag kan få bli fin i håret igen
 


På promenad


Elsa hälsar att avokado är gott och slickar hela tungan grön. Då och då slänger hon en blick åt mina stora limegröna krysantemum. Jag tror att den katten har en kärlek för allt som är grönt.  Själv har jag varit på promenad. I grönskan. Vilket grönt inlägg tänker jag. "Vackert som en sommardag" sa han när jag visade upp mina bilder. Han blev nog bara glad att han slapp se de sedvanliga blomstermotiven. Här ska ni får se.

Hästhaga

Morgonstund har guld i mun


Lycka är sovmorgon. Jag sitter fortfarande vid köksbordet med frukosttallriken framför mig. Underbara ledig dag. Som jag har längtat efter dig! Och jag har tryckt i mig en hel grapefrukt. Hela jag ser ut som en grimas. Jag tänker fortsätta på temat syrlig. Jag ska baka rabarberpaj. Vilka snälla kollegor jag har som förser mig med grönska från trädgårdarna! Trevlig måndag gott folk!Aproppå syrligt Ps. Är det någon som har tips på vad man ger i dop-present till en liten gudson?

Det finns inget bättre. Än när det vänder.


Jag startar upp söndagen med keso, en avokado och juice. Denna morgon/förmiddag är det jag och Peter. Peter Lemarc såklart. Finns det något bättre? Jag tänker bege mig till havet. För motionens skull. För att få andas lite. Och för att rensa de där dumma tankarna som har etsat sig fast i mitt huvud. Sen ses vi igen, du och jag, kneget.


Det är Du och jag mot världen. Bara jag och Du.


Kneg ger deg.


Säg hej till min nya skål. Jag blev kär i den. Den ropade mitt namn där i butiken. I den ska jag ha punschpraliner. Och gelehallon. Fast inte samtidigt. Den som uppfann punschpralinerna måste vara ett geni. Jag är fåordig här för tillfället. Jag har checkat in på jobbet för ett tag. Och så tänker jag mycket just nu. Och längtar. Så mycket att det gör ont i hjärtat. Just nu är det tungt.
Gorgeous thingsNär jag ler.


Lycka är att få en tvårätters middag inklusive kaffe och dryck för 39 kr. Inte för att jag skulle vara snål eller så. Men IKEA är fabolous! Jag har köpt mig en randig termos. Och fina burkar till mitt kök. Och kräftor är specialbeställda av en snäll farbror. Fångade och levererade till Varberg i mitten av juli. Då blir det skaldjurskurs, honey! Jippi!

Lyckad sammanfattning
Hälsning till en kär vän.

Titta Tina - Nu har jag äntligen köpt min filt! Den som skulle hittat hem till mig redan i höstas vid min bemärkelsedag. Det var på tiden tänker du. Det tänker jag med. Men nu är den hemma, den gammelrosa filten. Den känns så självklar och passande i mitt hem att det känns som att den alltid har funnits där liksom. Tack för den fina födelsedagspresenten. Tack tack tack.
Idag.


Idag sker det inte mycket. Min inspiration har lämnat mig för ett slag. Jag tvättar. Och har lämnat ungefär en halv liter blod till blodcentralen. Och skänkt 50 kronor till barncancerfonden. Det är det minsta jag kan göra tänker jag. Nu ska jag köpa mig en silvrig ljuslykta. Vi säger så och hörs mer en annan dag. Hej hej.


Oinspirerande men vackert


 


Om Anna Linnea.


Att se någon åldras gör ont. Att se en person tappa greppet mer och mer. Och under en kort tid förvandlas till någon som inte längre kan ta hand om sig själv. Det känns märkligt. Det skär liksom till inombords. Jag hann inte med. Att förbereda mig på att den dagen skulle komma. Jag vill att min mormor ska vara som vanligt. Så som hon alltid har varit. Positiv, stark, modern, sprallig, med ett leende på läpparna och fåfäng som få. Senast i vintras lagade hon biffar till middag till mig. Och äppelpaj. Precis som hon alltid gör till oss två när jag hälsar på. Jag inser att jag har varit bortskrämd. Idag uteblev både biffar och paj. Det kommer inte bli några fler mormors-biffar. Men vi har tittat på gamla foton och pratat om det här med kärleken. Det är inte fy skam det heller.


Foton och kärlek = StandardOm konsten att leva i nuet.


Jag vet att man ska leva i nuet. Jag är sämst i världen på att göra det. Jag grubblar gärna på framtiden. Och hur det en gång har varit. Det mesta har en förmåga att bli romantiserat i mitt huvud. Kanske är det någon försvarsmekanism som styr det där. Men dåliga dagar är jag duktig på att förtränga. Inatt drömde jag mardrömmar om framtiden. Om mitt bröllop. Jag som i vanliga fall dagdrömmer om det perfekta, stora, lyckade, pampiga bröllopet. Men det var under all kritik. Jag fick sätta upp håret och sminka mig själv. Håret som var i en slarvig knut ramlade ner 5 minuter före vigseln och jag var fulast i världen. Jag vaknade upp kallsvettig kl. 04.21. Idag drömmer jag mig tillbaka till dagarna i Spanien. Det var för ett par år sedan nu. Egentligen var det riktigt pissigt att jobba vissa dagar. Varmt och heta temperament till höger och vänster. Att förstå och göra sig förstådd med människor som inte talade ett ord engelska. Men jag tänker mest på de där bra dagarna. För roligt det kan ingen säga att vi inte hade. Jag undrar, hur har du det nu? Crazy Crazy Nights.
Cala Millor


  


Something beautiful
Jag får då och då skåda vackra bilder på havet och Stockholms skärgård i min telefon. Han får skåda alla mina blommor. Då och då i sin telefon. Jag har en känsla av att det inte är lika uppskattat. Jag kanske borde börja visa er istället. För ni kan ju välja att bläddra förbi mitt botaniska hem på Prästgatan.

Har jag berättat för er om Magnolian? Hon som tar upp nästan hela kortsidan av mangelboden. Såhär i skrivande stund syns knappt det röda lilla trähuset när jag blicker ut. Magnolia har slagit ut. Och det är ordentligt. Bilden togs för någon vecka sedan. Vilken fröjd för ögat hon är, Magnolia!
 


Söndagstankar den åttonde maj


Det är mycket jobb nu. Det är en såndär period igen. Då jag tar på mig massor. Jag överöser mig nästan vissa veckor. Jobb jobb jobb. Jag önskar att jag vore rik. Så att jag kunde åka iväg. Långt bort. Till Sydamerika. Eller Maldiverna. En dag, en dag tänker jag. Utan mål är jag sämst på att spara. Och så önskar jag att köpa mig en fin klänning också. Ni ska få se hur mysigt jag hade det igårkväll förresten. Fästningshörnan, havet, solen, picknick och en fin vän. Tack för det. Den första bilden är snodd från Emelie och de andra har jag tagit själv. Varberg och närheten till havet är helt fantastiskt. Jag kan inte sluta säga det.

När två miffon är på picknickLängtan


Vädret vände igen. Tacka gudarna för det. Livet känns lite enklare när solen visar upp sig. Men jag är mest lipig och full av längtan just nu. Vissa dagar gör det ont. Vissa dagar går det ganska bra. Just idag smärtar det olidligt. Jag pratar om den där längtan. Efter honom. Mästerkocken. Jag tror bannimej att jag ska koka ihop en mojito för att fira att det är helg. Det är man värd efter allt jobb. Myntan behövs ansas dessutom. Trevlig lördag!


Mynta-odlingen är redo för sommar, sol och mojitos!

När det känns tråkigt.


En dag när allt är grått och allt känns tråkigt. Idag är det en sådan dag. Då det känns ansträngande att le. Då de där onda tankarna har övertaget om en. En sådan grå och tråkig dag går jag på promenad i nästan 2 timmar. Med Amos Lee i öronen. Han har hjälpt mig genom mycket under åren. Att man fortfarande inte har tröttnat på en skiva från 2004. Det är magi det. Jag har luktat på hav, tång och dylikt. Elsa är nykammad och kärig. Det är mysigt. Tur att någon i detta hushållet är en strimma kärleksfull. För idag är det helt enkelt bara en grå och tråkig dag.


På promenad en grå och tråkig torsdag  


You know me - Don't you?


Min bästa maträtt är spagetti med köttfärsås. Jag är rädd för ensamheten. Jag drömmer om ett murrigt bibliotek med Chesterfield-möbler. Jag är barnsligt blödig när det kommer till min katt. Jag fantiserar om ett stort bröllop. Jag är hemskt skrajsen för mörkret. Jag önskar att man kunde gå runt i ballerinaskor året om. Ibland har jag svårt att tygla mitt temperament. Jag är obehagligt lik min pappa till sättet. Klänning är mitt bästa plagg. Att åka till Maldiverna är en av mina högsta drömmar. Jag är full av längtan efter han den vackra. Så att jag nästan blir sjuk.  Ta mig till kärlek - Ta mig till dans


Valborgsmässoafton anno 2011


Vilken mysig kväll det blev!
Hemma i min trädgård. Den är som en liten hemlig oas mitt i centrum. 
Jag låter bilderna från igår tala för sig själva.
Tack tjejer!


Valborgsmässoafton anno 2011

RSS 2.0