Om en date
För några dagar sedan hade de date. Den lilla Pomeranian-valpen Dexter och Elsa-tiger. Daten gick sådär. Hunden blev rädd för katten. Katten vände på klacken och gick och la sig och sov i garderoben. Men söt, det var han, den lilla 7 veckors valpen. Söt som socker. Han fick låna Elsas kam. Kammen luktar konstigt nu. Tycker Elsa. På fredag ska Dexters mamma göra mig brunhårig. Som jag längtar!


 


När tankarna tar överHualigen. Det känns som att vi kommer att blåsa bort inatt. Obehagligt det där med väder och vind. Så lite man har att säga till om liksom. Idag är egentligen en ganska jobbig dag. Jag går och funderar och tänker. Alldeles för mycket. Överanalyserar och förstorar upp saker som egentligen inte är något att bry sig om. När ska man lära sig att slappna av tänker jag. Och hur i hela fridens namn bara släpper man taget och rycker sådär lätt på axlarna? Bättre att dyka ner i soffan ett tag och äta punschpraliner, I guess. Och förresten, till er som är Laleh-frälsta, leta fram låten Snö så ska ni få höra något fint. Puss och kram, ses på stan.

 

 


Glad första advent
Adventsljusstaken är pimpad. Jag har druckit första glöggen. Nu är jag redo för första advent. Bring it on! Och det bästa av allt - det är att hyacinten är tillbaka i mitt kök igen. Det finns nog ingen bättre doft.

Nothing new
När man gör något vettigt. Bilen är röd igen och jag tänker göra mig fin för årets första glöggfest. Skål!


Något nytt


..och rosa. Precis så som jag tycker om det.
Den fina designen har Elsa gjort åt mig.
Fantastiskt och tack rara du!
Om lyckaDe där fina orden som gick rakt in i hjärtat förresten, de sa den vackra flickan på bilden förståss. En av mina bästa. Och aproppå lycka. Lycka är när han tar min hand och för den till Helsingör. Sådär spontant och lätt på en ledig måndag. Att åka båt, äta smörrebröd, skåla i öl, strosa runt i gränderna, prova ostar, handla en och annan fin flaska vin och äta pölse, det är nog livet det.  

Ord som går rakt in i hjärtat
- Det du gör räcker. Du finns!

Att få starta upp dagen med dessa orden. Det kan jag tala om för er, det är lycka det. 


Om ett paket med guldigt papper


Där låg det och väntade på mig när jag kom hem ifrån helgens bravader nere i syd. Paketet med det guldiga pappret. Ett paket som enbart innehöll jag, jag, jag.
Ego-boost - ja visst! Och ja, tack för det!


Ps. För att stilla er nyfikenhet. Och för att inte prata i gåtor. För det ska vi ju inte göra. Det guldiga paketet innehöll en skiva med redigerade bilder på bara mig. Ds. 


Om äventyret


Helgen har spenderats på hotell. Med de bästa kollegorna. Bubblet har flödat. Spa. Dans och sång. Enormt mycket skratt. Massor med god mat. Vi gjorde Halmstad och Båstad i helgen. I say no more.
Om en torsdag i mitt liv.
Idag lullar jag runt här hemma. I onepiecen. Tvättar. Dricker apelsinjuice. Lockar håret. Och tänker att det är svårt att vara vuxen. Alla beslut. Och alla dessa jäkla känslor som svallar. Do I need a change in life? Snart ska vi dricka kaffe, kocken och jag. Och jobba. Sista dagen innan helg. Sen åker jag på äventyr.

 


På arbetet

När vi klappar oss själva på axeln. För att vi är värda det. Tack fina kollegor för detta!

Ett ögonblickJag har badat, värmt mig, skrubbat och smörjt mig på Asia Spa ikväll. Och köpt en ny kalender till 2012. Se så fin. Jag tyckte att jag var värd den. Man blir alldeles glad av den. Och den är full av tänkbara ord. Jag längtar efter att få kramas med honom igen. Han med de bruna ögonen. Istället spelar jag wordfeud och läser några blad i min bok. Dricker te och det gamla vanliga ni vet. Medan han lagar en herrans massa god mat. Och imorgon, då ska jag träffa en nykläckt bäbi. Hon heter Klara. Och hennes fina mamma förstås. Jättespännande.   

En helg i november
Igår åt vi femkronorskorv på Ikea. Det kan vara den bästa affärsidén någonsin. Ibland önskar jag att det vore jag som kläckte den där idén. Eller något annat exceptionellt. Efter inköp och korv styrde vi kosan hemåt. Och dekanterade vin. Att dricka vin ur dekantören är speciellt. Det smakar liksom ytterliggare en strimma bättre. Och idag tänker jag att jag är lyckligt lottad att jag har så fina vänner.

 
12 November 2011

 Trevlig helg från tösen där ute på fältet - Make the best of it.

På Soho.

Såhär mina vänner, såhär ser en lätt och ledig tisdag ut när man helt sonika sätter sig på Soho och slår ihjäl ett par timmar med en av sina finaste. Bättre blir det knappast. Puss och kram, grön banan.  Vi är så olika, pälsbollen och jag.Jobbveckan och jobbhelgen är över. Och här är ett livstecken från mig. Ikväll unnar vi oss pizza, jag och han. Det var så längesen sist. Ja både pizzan och han faktiskt. Och imorgon unnar jag mig ännu mer. Då hoppar jag på tåget till Göteborg, äter god lunch, dricker ett par väl valda glas vin och pratar en massa strunt med min fina vän. Och Elsa, hon fortsätter antagligen att leka fåniga lekar under mattan. Det blir bäst så. Trevlig måndag! 
 


I am the girl with the golden hair


Nu längtar jag efter att de här gyllene lockarna ska få bli bruna. Dricker en kopp te i lugnet innan det blir jobba, jobba, jobba! Vi ses när helgen är över.

Om en konstig filur
Svamprisotton har aldrig varit såhär rätt. Och har aldrig smakat såhär bra. Jag önskar att jag också vore kung på matlagning. Eller drottning. Såklart. Jag är också lycklig över att jag har tagit steget och sagt upp mitt medlemsskap på gymmet. Jag tänker återgå till yogan i höst. Och må bra. Riktigt bra, ända in i själen. Det är vad yogan gör med mig. Att jag är en ganska konstig filur, det bekommer mig inte det minsta idag. Tack och hej. Leverpastej.

Blä, fy och tvi.


Jag har inget att skriva om. Jag känner mig ovanligt tom. Och en strimma trött. Utarbetad. Veckan har precis bara börjat. Och jag har tagit på mig att jobba varendaste dag fram till måndag. Jag ångrar mig nog lite. Men det är ju det här med ekonomin. Och jag vill vara till lags. Dagar som dessa här nedan är bra mycket bättre än idag. Dagar när vi drar på roadtrip och fikar på mysiga fik.När det handlar om kvalitetstid


RSS 2.0