Drömmen om herrgården


Upp och ner. Ner och upp. Det är mitt liv det. Jag undrar vad som egentligen är rätt. För mig. I mitt liv. Undra om dagen då jag slutar tänka såhär mycket kommer att komma. Jag har i alla fall haft en skön söndag. Mys på mitt jobb i Varberg. Det är min familj det.  På riktigt. Det är som att få komma hem. Till den trygga famnen. Till dem som bryr sig och frågar hur jag mår. Ännu mer mys på café med Helenan. Och nu äter jag mängder med saltlaktrits och läser min bok. Jag är alldeles för rädd för att titta på kvällens Beck-film på fyran. Jag känner mig besviken idag. Och lite ensam på något sätt. Trots att jag vet att jag inte är ensam. Brandmannen vaknade upp med feber. Så det blev ingen date. Då blir det till att vänta ytterligare en vecka. För nu har jag mycket jobb framför mig. Jag blir trött av tanken idag. Såhär ska livet vara till jag blir 65 ungefär. Galet. Om jag nu inte finner mig en rik karl som bor på en herrgård med grus-uppgång.
Livets glada dagar - På äventyr med hotellfamiljen


Den där utmaningen


Min favoritbloggerska, den förtjusande fröken Fifi, har utmanat mig!

So here we go ladies and gentlemen!

 

4 tv-program jag ser:

 

Idol Idol Idol och återigen Idol. Med tanke på mitt oregelbudna arbete har jag slutat att följa en massa serier då jag ändå alltid missar en massa avsnitt och bara blir besviken. Så sorligt nog idol av alla bra program är det enda jag faktiskt ser till att få tittat på för tillfället.

 

4 saker jag gjort idag:

 

Lyssnat på världens bästa Amos Lee (rekommenderas starkt)

Lagat korv stroganoff

Gosat med Elsa (kissemissen)

Blivit lycklig över att min tv fungerar igen (thanks neighbour!)

 

4 saker jag längtar efter:

 

Söndagens date

Englandsresan (hem till mitt andra hem)

 Mormors biffar

Morgondagens yogapass

 

4 saker på önskelistan:

 

Pengar

Kärlek

Barn

Mindre klyftor och klasskillnader i samhället/världen

 

4 saker jag avskyr:

 

Oärlighet

Fördomar

Mobbing

Ärtsoppa

 

4 personer jag utmanar:

 

Tinan


Liza


Smaragdalena

B


När vi talar om utmaningar
Now you're in New York


Nu mina bloggvänner ska jag ge er ett tips. Kanske inget nytt tips. Men ett ack så bra tips. Lyssna på Alicia Keys. Empire State of Mind Part II. Oslagbart!Kvinnan med samma namn som jag


Igår och Idag

Igår låg jag här och läste om den världskände gitarrhjältens vilda liv. Drack te och åt massvis med apelsin och blodgrape. Dagdrömde om brandmannen. Om mitt nya jobb. Om framtiden. Jag njöt av utsikten över havet och fästningen. Laddade upp inför nästa dag. Och slumrade till lite då och då.

Idag började jag på mitt nya jobb i Göteborg. Jag är alldeles utmattad av alla nya uttryck. Och av att väckarklockan ringde klockan 5 i morse kanske. Jag behöver smälta allt. Men jag tror att det blir en bra kombination. Jag och den stora, fräscha, fina receptionen.

De runda hyllorna


Jag har haft världens skönaste dag. Jag är värd varenda minuts ledig tid idag efter att ha jobbat en sisådär 16 dagar i sträck nu utan ledighet i mellan. Det känns. Jag känner mig lite smått förstörd. Pappan har varit här. Han är händig som få. Jag önskar att jag hade ärvt åtminstone en liten gnutta av hans händighet. Men icke. Tavlorna är uppe. Lamporna är uppe och mina runda hyllor. Nu känner jag mig snart fulländad. Jag hade tänkt visa er lite bilder på lyan ikväll. Men kameran strejkade. Batterierna la av. Så husgesyn får vi ta en annan dag. Däremot ska jag visa er en dålig mobilbild på mina runda hyllor i mitt kök. Jag har dock inte tillräckligt med fina saker att fylla den med än. Jag rensade bort nästan allt jag äger innan jag flyttade. Det betyder att jag får handla nytt! Romantiska blommiga burkar till exempel att ha bra-och-ha-saker i. What goes around comes around

När jag tänker


Jag är överväldigad. Tack för era gratulationer till det nya jobbet. Det känns riktigt bra i magen det här.
 

Efter en kväll på spa med min fina Tina myser jag nu med alla tända ljus, en stor kopp te, en god bok och njuter av ljudet från lilla Elsas spinnande. Det är livskvalitet.  Jag inser att jag borde visa er hur det ser ut i min nya lya. Mitt fina kök. Jag ska fota lite senare ikväll tror jag.


Jag tänker att jag vill:


Bli snyggare

Lugna ner mig

Få upp mina tavlor på väggen

Bli bättre på att fotografera

Tjäna mer pengar

Sluta oroa mig

Få ännu längre hår

Gå på yoga oftare

Skratta mera

Åka till ett varmt ställe

Dricka champagne och bli fnittrig

Träffa den där polisen eller brandmannen

Måla mina naglar oftare

Köpa fler blommiga romantiska burkar att pryda mitt kök med

Kramas mer


Jag tänker alltid alldeles för mycket.
Ge mig - Blommigt i massor

Nytt jobb. Nya möjligheter.


Jag är sen. Och jag beklagar om jag har hållt er kära läsare på sträckbänken lite längre än utlovat. Jag skyller på Telia. De är oerhört långsamma med att flytta över mitt internet. Jag står fortfarande utan. Men nu till det viktiga. Hemligheten.

Jag har blivit erbjuden ett nytt jobb. Och jag har efter noga övervägande och tänkande tackat ja. Jag har tagit tjänstledig ett tag för att jobba som receptionist på Arken Hotel & Art Garden Spa i Göteborg. Vår lillasyster. Varbergs Stadshotell & Asia Spas systerhotell. Det pirrar i min mage och jag blir alldeles lycklig när jag tänker på det. Något nytt och spännande! Men ändå inte helt obekant eller främmande. Nya människor och nya omgivningar. Det kommer att göra mig gott. Det gick snabbt. Otroligt snabbt. Omväxling förnöjer och jag längtar till mitt första arbetspass om någon vecka.

Nu är det dags att gå hem till Elsa.


På mitt nuvarande jobb
(och fina Emelie är fotogarafen)
Om hemligheten


Det är svårt att bära på en hemlighet som man inte får berätta för någon. På onsdag mina vänner. På onsdag tror jag att allt blir officiellt. Då lovar jag att uppdatera er! Men tills dess får jag hålla tyst och fortsätta att tänka igenom saker och ting. För tänkt det har jag gjort. Hela helgen. Ikväll ska jag tänka lite till. På spa.


Någon att berätta hemligheter för

Tio proppfulla sopsäckar till Afrika


Börjar, tro det eller ej, få lite ordning på den nya lyan. Sakta men säkert. Jag är så lycklig. Det blir så mysigt. Mitt hem. Om jag ska klaga på något så är det kläderna. De där kläderna som inte får plats. Trots en utrensning på TIO svarta proppfulla sopsäckar. Barnen i Afrika kommer bli överlyckliga. De får en och annan klänning från Filippa K och min bruna skinnjacka. Mina jobbarkompisar blev också överlyckliga. De fick gå i genom säckarna före jag skänkte till Afrika-barnen. Jag fortsätter projekt packa upp kläder i garderoben. So long ladies and gents!


Romantik är temat hos mig denna höstTillfälligt avbrott


Mitt uppe i flytten! Så här är lite tyst på bloggen för tillfället.
Men håll ut, I'm back soon!Tillfälligt avbrottRSS 2.0