Måndag


Varm choklad och scrambled egss med tryffelolja i. Så avslutar jag denna kvällen. Tryffel kan vara något av det goaste jag vet. I pastan, i såsen eller i soppan. Överallt tycker jag om den. God mat måste vara något av bästa som finns. Jag drömmer och längtar så att det gör ont i magen ibland. I smyg såklart. Efter han med de vackra bruna ögonen. Han som är en mästare på matlagning. Jag har jobbat extra idag. I den stora staden. Vi kan alla konstatera att jag är en arbetsnarkoman. Jag vill kunna leva väl. Jag njuter av att unna mig. Och jag gillar att ha en fot inne. Att ha möjligheter. Måndagar är bra dagar. En ny vecka. Nya möjligheter. En vecka som kan bli hur som helst. Imorgon är tisdag. Det är veckans sämsta dag. Det finns ingen dag som är så tråkig och meningslös som en tisdag. Jag förstår inte ens varför tisdagar finns. 

 
 

På måndagar hoppar vi i sängen och äter chokladmousse.
Måndagar är bra dagar.





Mot äventyret!


NU är det helg! Och du är efterlängtad, du underbara lördag. Saturday, samstag, samedi, sabado eller ja kort och gott lördag helt enkelt. Nu drar jag till Falköping och lever loppan hos Tinan för ett tag. Vi ses och hörs!


Vi ♥











Som en seg råtta. Som ogillar dubbeldipping.


Jag ligger på latsidan idag. Kan inte skryta med att jag har gjort många knop denna morgon/förmiddag. En sovmorgon får man unna sig ibland. Nu letar bland alla mina foton. Söker efter fina bilder att sätta in i mina nyinköpta ramar. Jag ångrar att jag inte köpte fler. Menyavsmakning väntar i eftermiddag. Kul kan tänkas. Spännande och vilket privilegie att få äta så mycket god mat. Som en 18-rätters meny. Allt på en och samma gång. Uppdukat som ett stort smörgåsbord. Själv går jag dit med lite avsky. Faktiskt. Jag har svårt för det där med att dela gaffel med tjugo stycken andra. Och surpla i mig sås som alla har dubbeldippat i. Inte charmigt alls. Men jag är nog känslig kanske. Här kommer min senaste blommiga burk istället.


Saker jag gillar





 


Om njutning


Att börja en dag med träning tidigt i gryningen. Det tycker jag om. Det är njutning det. Det innebär att man har hela dagen kvar att hitta på saker på. Ja jobba, shoppa, baka, träffa vänner eller vad man nu kan tänkas göra. Idag är det en sådan dag. Elsa busar outröttligt. Och fortsätter kurragömmalekarna. Jag funderar på fina saker man kan ge en vän. Som ska fylla år. Har vi några tips? Tänk om man hade tillräckligt med pengar för att ge alla sina vänner oväntade presenter lite titt som tätt. Inte bara när det är födelsedag. Det hade jag velat kunna göra. Det är njutning det. Det också.




Tiger-lekar






Grubblerier på en söndag


Jag pustar ut någon timme eller två mellan dagens två arbetspass. Som plåster på såren för att jag jobbar idag tyckte han att jag var värd blommor. Ljuslila rosor fick jag. Blommor kan vara något av det vackraste som finns. Efter kärleken. Blommor gör mig varm i hjärtat och lycklig i magen. Helst ska de vara i dova toner av rosa, lila eller aprikos. Tycker jag. Mina nya teknikprylar är toppen. Tvn och telefonen. Jag lever snålt efter dessa affärer. Kulor och cash sparas nu till Englands-resan i mars. Oj vad det ska shoppas! Och drickas earl gray, vin och goda drinkar. Och ätas chips with mayo. Något som jag nästan missbrukade under mina år där borta. Jag drar mig tillbaka, sniffar en extra gång på rosorna och traskar tillbaka till arbetet. Skön söndag!





Söndags-blommor









 


Om längtan


Jag längtar till helgen är slut. Jag tycker att det är tråkigt att arbeta en hel lördag. Från morgon till sena kvällen. Och för att sedan återvända imorgon för att göra samma sak igen. Jag tröstar mig med att jag är ledig nästa lördag. Tågbiljetten till Falköping är bokad. Jag ska hälsa på en bästis. I hennes nya stad. Tina, den fina. Vi hittar alltid på mysiga saker när vi träffas. Senast var det en snöig och rysligt kall dag i januari. Det känns som igår..







En dag ute i det gröna - Visst?







 


He is in my bubble


Nu är det officiellt. Idag har jag blivit gudmor. Till lill-prins Oliwer. Jag är stolt som en fura. Känner mig hedrad, en gnutta rörd och tackar för förtroendet. Samtidigt sträcker jag på ryggen. Jag ska lära lillkillen allt jag kan och skydda honom mot alla faror. I övrigt säger jag tack till mina snygga lady club-tjejer för en mysig kväll. Nu längtar vi till den 26 mars. Och här ska ni få se på min bauta-stora ljuslykta som jag inhandlade idag.
Hur fin som helst. Tycker jag.




En stor ljuslykta, samt en linslus








Lill-lördag


Bra dag. Jag har fått färg på mina ögonfransar och är nu även snygg utan smink. Lyx i vardagen. Och kanske ett måste i min nya vardag som brunett. Den händiga mannen kom aldrig ikväll. Han blev sjuk. Igen. Vad är det med män och sjukor? Är de allmänt klenare än oss kvinnor? Eller blir de helt enkelt sjukare än oss på riktigt? Jag lutar mig tillbaka med en liten martini i mitt glas. Lillördag. Då kan man få unna sig. Här ska ni får se hur det ser ut en fredag. När man blir bjuden på middag hos en av sina bästa vänner.





När jag leker med kameran på kalas









 


Välkommen hem


Och så är den på plats. Fast fortfarande i sin låda. Min livs första platt-tv. Jag ska vänta med att packa upp den. Till imorgon. Då får jag sällskap. Av en som tycker att det är roligt att koppla in tv-apparater. En händig man, till skillnad från mig. Jag är lyckligt lottad som har en sådan i mitt liv. Nu när jag ändå är i shoppingtagen funderar jag på att klicka hem en telefon också innan jag går och lägger mig. Så att jag är fulländad liksom. Jag har spanat tillräckligt länge nu. Och jag har kommit till ett beslut. Någon Iphone blir det inte. Nä, jag vill vara mer originell än så. En Samsung Galaxy S ska jag ha. Jag tror inte att någon kan ändra på mitt beslut längre. För när jag väl har bestämt mig för något så är jag hård. Så har det alltid varit. Nu vill jag ta tag i att framkalla fina foton och sätta upp i en massa olika vita ramar. Och hänga upp på väggen i mitt kök.






Välkommen hem - Underbar och älskad av alla!





    


Tv-mania


Hej och hå vad glad jag är idag! Jobbdagen är över och jag ska åka och köpa ny tv. Jag kan vara en av de sista i Sverige som fortfarande har tjock-tv hemma. Men nu blir det ändrig på detta. En slimmad platt snygg tv kommer snart att pryda mitt vardagsrum. Vaktmästaren här jämte ska hjälpa mig att sätta upp den på väggen. Det kommer att bli toppen. Jag återkommer.



Fabulous!



Hur firar du kärlekens dag?


Jag startade dagen med massage. Från håret och huvudet, ända ner till tårna. Efter att ansiktsmask, kräm och olja hade skrubbats bort gled jag ner i den varma källan på Asia spa. Helt amazing! Bättre start på Valentin-dagen kan man nog inte ha. Jag känner mig mjuk som en baby och alldeles avslappnad i kroppen. Frågan är hur man håller kvar vid denna underbara känslan. Och hur fortsätter man dagen på bästa sätt? Brandmannen är sjuk igen och jag börjar tappa hoppet om en framtid tillsammans. Jag vet att jag är dramatisk. Som vanligt. Men ingen romantisk candlelight dinner för min del denna afton. Känns ganska ledsamt när man för en gångs skull lyckats få ledigt från jobbet en sån här dag. Jag tänker fortsätta min dag med en promenad runt havet, fästningen och kärleksparken. Hur firar ni kärlekens dag?



Kärlek till mina läsare







Fröken bitter


Jag är ganska nedstämd idag. Och bitter. Det känns bara inte som min dag. Jag är inne i jobbhelgen. Som egentligen är min lediga helg. Jag redan trött på skiten. En paus på tre timmar såhär på eftermiddagen gör mig bara ännu mer sur. Och telefondilemmat är inte klarare idag än igår. Det är en djungel. Alla tycker olika. Och själv vet jag inte alls vad jag tycker. Jag ser fram emot ljusare tider och gläds åt att Englands biljetten är bokad. Såhär firade vi det, Martina och jag. På en helt vanlig onsdag eftermiddag. Underbart. Och nej jag är inte så vit i ansiktet på riktigt. Bara en hemskt dålig mobilkamera.





Chill. Merlot. Och Englandsbiljetten.









Om tekniska under


Jo idag tänker jag mest på det här med telefoni. Jag lider i det tysta. Jag har ingen fungerande mobil längre. Det är ett handikapp. Köp en ny tänker ni. Eller skyll dig själv att den inte fungerar som den ska när du har tappat den i vatten för et halvår sedan. Ja. Så sant.
Köp en ny köp en ny köp en ny.

Om det vore så enkelt. Jag har tänkt i ungefär ett halvår nu. Men kommer inte fram till några svar. Vilken är bäst? Vilken är mest prisvärd? Jag vill inte bara gå och köpa en iphone bara för att man ska ha en. Säg mig varför är just den bäst? Eller varför är någon annan telefon bättre?
Varenda försäljare dregglar när en sån som jag kommer in i butiken. För här ska vi sälja tänker de. Det riktigt lyser i deras ögon. Hon kan ingenting. Varenda en säger att jag ska köpa en Iphone 4. Ja men varför frågar jag. Bara för att. Bara för att den är bäst. Får jag till svar. Jaha.
Är det så?! Har vi någon som kan? Eller någon som bara har en åsikt?







Modellerna som tilltalar mig mest









The Award


Jag fick en himlans trevlig award för ett tag sedan. Från den bedårande Ulrika. En riktigt rolig award enligt mitt tycke. Ni undrar vad den innebär. Här ska ni får höra:


Man ska berätta fem saker om sig själv och sedan ska man presentera 15 andra bloggare och länka till dem. Länka också tillbaka till den som gett dig awarden direkt till inlägget. Själv kommer jag inte att länka till 15 stycken, då jag nog inte har 15 favoriter. Men ett par stycken godingar ska få nöjet att bli presenterade.



Först och främst fem saker om mig själv.


1.      Jag drömmer om en tatuering på sidan av mitt pekfinger.

2.     Jag älskar armband, i mängd och parti.

3.     Jag blir löjligt knäsvag av män i uniform.

4.     Jag har fantastiska vänner.

5.     Jag är pinsamt dålig på att baka. Men övar i smyg ibland.

 


Mina favoritbloggare (utan någon inbördes ordning)


 

Fifi fantastic

Fifi is fantastic! Ja det lär ni alla märka när ni klickat på hennes namn. Hon skriver på ett sätt som gör att man blir intresserad. Jag skrattar, tänker och känner när jag läser. Bor i Göteborg, har ny lägenhet på gång, bebis i magen och katterna ska snart få komma hem igen. Hon är rar. Hon är fin. På alla sätt och vis.

 

Smaragdalenas smaragder

Oerhört vacker kvinna med underbar smak och känsla för stil. Här får man se fotografier på snygga kläder, det vackra hemmet och läsa ord om känslor och tankar. Allt i en alldeles lagom blandning.

 

Från otränad till tränad – Lillohlson

Maria sätter fokus på träning i sin blogg. Det är en behaglig blandning. Träning, tankar och känslor i mellanåt, om vardagen och hennes största intressen. Hon bjuder på bilder och är stark som få ska ni veta!

 

Bryderier och Obryderier

En av de bästa jag har i mitt liv. En själsfrände. Hon har en alldeles speciell fingertoppskänsla. På det mesta. Sättet att skriva på är fantastiskt. Vi tänker ofta likadant. En stor stöttepelare till mig. En tjej att lita på. Hon är modigare än hon tror och är nyinflyttad till en ny stad. Snart får vi nog se mängder av fotografier på hennes fina blomsterarrangemang som de gröna fingrarna tillverkar om dagarna.

 

Krulli

Ulrika är ödmjuk som få och kramar om en när man som mest behöver det. En bra lyssnare med fantastiska åsikter. Hennes blogg är full av blandade tankar, intressanta ämnen tas upp och ett och annat snyggt foto dyker upp. Hon bor på en ö och jag är avundsjuk på hennes röda lockiga hår.

 

Mlemlan – angel with silver wings

Jobbar på natten och sover på dagarna. Fan av Robyn, Robbie och Depeche med ett fantastiskt tålamod och ett stort hjärta. Bli hennes vän och hon finns alltid där för dig. Mixar sin blogg med personligt och opersonligt på ett perfekt sätt.

 

Sopnedkast

Har en underbar stil! Hennes egna personliga stil. Jag älskar varenda klänning hon äger. Man får följa med bland blommigt, prickigt och spets. Ibland får man ta del av vardagen och ibland av bröllopsplaneringen. En mysig blogg av en härlig tjej med mycket positiv energi. Jag blir glad varje gång jag trillar in på hennes sida.

 

Fika med Eleonore

Här får man följa med bland fantastiska bakverk och mysiga tips. Hon är en gud på det här med tårtor, kakor, röror och recept. Jag imponeras gång på gång och blir sugen på att stöka i köket varje gång jag går in på hennes blogg. Tack för alla tips och för en mysig blogg Eleonore!

 

Fröken Bitterfitta

Ger mig underbara skratt. Sakerna hon skriver om. De är klockrena. Tycker ofta bra saker och är sådär naturlig som vi alla egentligen är. Innerst inne. Självdistans, ironi, humor och en gnutta allvar. Precis så som jag tycker om det.

 

Invisible world

Jag tycker om att få ta del av resan. Mot Columbia. Det gör mig lycklig i magen. Att den blandas ut med träning, en gnutta jobb och vardagsliv gör det hela bara bättre. Så mänskligt. Och så bra. Vilken bra kille han är!

 

Maris trädgård

Min söta barndomsvän. Grönare fingrar än hennes är svårt att finna. Jag önskar att jag vore lika duktig som hon. Hon äger ett fantastiskt hus, en fin familj och en underbar trädgård. Om allt detta får man läsa i hennes blogg.

 


Nu var det slut på favoriter, gör detta ni med - ni som känner för!





Shattered


Situationen som jag befinner mig i livet just nu trodde jag aldrig att jag någonsin skulle kunna hamna i. Hur gick det till?! Hur lyckades jag?! Mer splittrad blir man inte. Det är ett lyxproblem. Jag vet. Men ack så svårt. Vem är rätt? Vem är den bästa för mig? Hur vet man? Jag ska sluta att prata i gåtor. Men jag tänker hålla er på sträckbänken ett tag till. Jag vill inte slänga ur mig något förhastat. Jag vet ju inte ens vad jag vill längre. Helgen var alldeles alldeles underbar. Den började med middag och bästis-mys. Fortsatte med platt-tv-jakt och lördags-mys. Och avslutades med rödvin, deep conversations och restaurang i storstaden. Ja jag är lycklig lottad. Bara se här. På allt fint som jag fick från jobbarkompisarna i Göteborg i fredags. Jag blir varm i hjärtat. Vad har jag egentligen att klaga över?






Den gula primulan fick jag av en människa som jag tycker är fantastisk. Ulrika. Såhär har hon skrivit om mig på sin blogg;
"Alicia skriver vackert och nästan poetiskt. Precis så som jag önskar att jag kunde skriva. Hon bor i Varberg och hennes katt heter Elsa. Alicia är lika vacker irl som hennes blogg. Av henne får man kramar när man bäst behöver dem."
Tack. Stort tack. Jag glömmer av mina lyxproblem för en stund och sträcker lite extra på mig.






Känslosam


Jag är hemskt känslosam idag. Men oerhört lycklig. Sista arbetsdagen i Göteborg för ett tag. Det gör ont att säga hejdå. Till alla de där fina. Jag har fått massvis med kramar och presenter. Det värmer så i mitt hjärta. Här hemma leker vi "hide and seek". Jag gömmer mig mest i Göteborg. Elsa i plastpåsar, kartonger, under täcken och dylikt. Jag tar helgledigt men återkommer snart igen. För övrigt kan jag ha världens mest spännande helg framför mig. I tell you all about it later! Först god mat, bubbel och ett gott rött ifrån Argentina hemma hos en av mina bästa! Jag tackar redan nu till min Martina för denna kommande kväll. Som jag har längtat!




Tittut och trevlig helg!





RSS 2.0