Världens bästa jobb VS. Världens mest otacksamma jobb


Stressig dag idag på bokningskontoret. Mycket spabokningar inför höstens gråa dagar. Det roligt, det betyder att det går bra. Det betyder att det finns jobb för mig. Jag möttes av en mindre fin överaskning när jag stämplat ut och skulle sätta mig i bilen och köra hemåt. Stryk ska de ha!Totalt onödigt


Idag är det ingen vanlig dag


Idag har jag ätit hotellfrukost, bakat kaka, öppnat paket, myst med fin vän, pratat mycket i telefon, haft fullt upp med att skrapa trisslotter och fått många fina meddelanden på min telefon och facebook. Det värmer i mitt hjärta! Tack för alla hälsningar! Något riktigt kalas blir det inte idag. Jag väntar tills jag har flyttat. Istället fortsätter jag min födelsedag med att packa och ta en skön promenad i höstsolen. Tänk att jag nästan alltid har sol på min födelsedag! Älskade älskade tid på året!Happy Birthday to meNär inget känns kul


Ikväll har jag drabbats av riktigt söndags-depression. Det känns som att inget tycks vilja gå min väg. Inte ens en gnutta flyt har jag just nu. Usch och blä för denna dagen! Imorgon bär det av till Göteborg med jobbet. Vi ska bo på hotell, vårt systerhotell Arken för att vara mer exakt, gå på spa, äta god mat och dricka bra viner. Det är en belöning från chefen. En belöning för att vi är så bra på det vi gör. Sen är det tisdag och då är det min dag. Min födelsedag.


Min tröst när allting känns tungt
Elsa

Mitt hjärta slår för Dig!

Idag laddar jag upp med en brakfrukost inför kvällens festligheter. Åh vad skoj det ska bli! Inflyttningsfest med massor av roliga människor. Bara bra människor dessutom! Jag har tur som har så fin umgängeskrets!
Trevlig helg!


Kom och köp!


Har äntligen fått tummen ur och lagt upp en annons på blocket. Den där älskade röda soffan med tillhörande fåtölj ska säljas. Någon som vill köpa?

http://www.blocket.se/halland/Ektorp_soffa___fotolj_i_bra_skick_29724601.htm?ca=20&w=1

När vi går på PopQuiz


Igår hade jag en bra dag. Ledig men ändå inte. Jag hoppade in och jobbade extra, i tre timmar. De tre lättaste timmarna jag någonsin jobbat tror jag. Efter utstämpling och ombyte kom Emelie och mötte upp för lite mat och popquiz på Harry's. Mys en helt vanlig onsdagkväll! Idag jobbas det. Massor. Enbart. Hela dagen. Och kvällen. Tack herre min skapare för att jag har ledig helg efter klockan 15 imorgon. Wonderful!
Vi


Sverige Sverige älskade land - Where did you go?


Idag känns Sverige kallt. Hårt. Och skrämmande. Jag önskar jag kunde stänga ögonen igen och vakna upp till en annan känsla.Ta mig tillbaka till värmen
(bild från Santa Monica Pier - California)
Inget nytt


Jag har inte mycket nytt att förmedla eller informera om. Jag vill fortfarande ha choklad. Jag funderar mycket på min kommande flytt. Inredning och sånt. Vad får plats i nya lyan? Vad passar inte in? Vad vill jag ha för stil? Alla tips är välkomna. Den röda soffan med tillhörande fotölj ska säljas. Hör av er om ni är intresserade. Jag bjuder på några bilder från helgen. Vilken kanonhelg jag hade!Fina människor
Sweet as Candy


Jag är så sjukt sugen på choklad ikväll. Så sugen att jag nästan kriverar. Ibland önskar jag att jag kunde trolla. Antingen trolla hit en kaka Marabou Schweizernöt. Eller trolla bort suget. Det vore nog den bästa lösningen. För mig.


Mmm... Can you resist it?

Adoptivförälder sökes!


Mina vänner jag har ett problem. Ett dilemma som måste lösas. Jag flyttar snart från min lägenhet. Och från min fantastiska altan. Till en annan lägenhet. Utan altan. Ja ni hör själva. Problemet heter Buddleja. Min älskade fjärilsblomma. Vart ska hon ta vägen?! Är det någon som skulle vilja ta på sig ansvaret och adoptera fröken Buddleja för ett tag?


Fjärilsrestaurangen

 


Om tårarna som äntligen kom


Och så kom de äntligen. Tårarna. Sakta trängde de sig fram när jag låg där och vaggade i hänggungan och begrunnade det vackra havet framför mig. Tårarna som jag så länge velat få ur mig. Tinan säger att för varje tår man får ut blir man lättare. Jag tror på hennes kloka ord. Jag önskar de kunde komma ur mig lite lättare. Det var tårar för den otäcka förföljelsen, för Andy, för jobbet, för ekonomin, för mitt fula utseende, för Patrik, för min trasiga cykel, för riksdagsvalet, för framtiden, för nutiden, för dåtiden och för allt annat som tynger, pressar och gör mig ledsen just nu. Ge mig kärleken. Ge mig närheten. Ge mig ömheten. Och bekräftelsen. Den förbannade bekräftelsen.


Tears of love


Om dagen


Efter en fantastisk dag i fina vänners lag sitter jag här i min röda fotölj och blickar mot mina vita, ståtliga, vackra gladioler och ler. Hela jag känner mig egentligen splittrad. Jag har ingen aning om var jag vill vara eller vad jag vill göra här i livet. Totalt förvirrad och egentligen ganska ledsen inombords. Men vännerna och blommorna gör mig alldeles varm i hjärtat. Ikväll checkar jag in på Asia spa på Varbergs stadshotell för några timmars chill, avslappning, värme och tankeverksamhet. Det är ett paradis att komma dit och jag är lyckligt lottad som arbetar i denna vackra byggnad och fantastiska miljö. Kanske återkommer jag senare. Kanske återkommer jag imorgon istället. Nu ska jag ta hand om mig själv för en stund.

    

Medicin för en splittrad och sönderstressad själ


Om den nya lyan


Om en månad eller stvå ska jag och Elsa bli statstjejer. Centrum-folk. Mitt i smeten ska vi bo. Med mitt jobb som närmsta granne. Centralare än så kommer man nog inte här i denna lilla stad på västkusten. Det bästa av allt är att jag kommer att betala över 1500 kr mindre i hyra varje månad. Så nu ska här sparas pengar! Pengar till en ny långresa. Till kläder. Till heminredning. Till England. Till mysiga nöjen i vintermörkret. Jag längtar något oerhört efter denna flytten. Till den lilla mysiga lägenheten mitt i stan. Jag och Elsa är snart city-chics på riktigt.

      

Lantligt ska mitt nya kök bli
Bilderna är stulna från http://www.countrystyle.se/ 


A little help from my friends


I höst vill jag resa igen! Dock har jag inte sparat ihop tillräckligt med deg för en långresa denna gången. Utan jag får nog snarare nöja mig med en vecka i solen någonstans. Nu kommer vi till detta dilemma. Vart åker man på hösten? Om man inte vill åka till Gran Canaria någongång i oktober eller november, var åker man då? Någon som har något tips på något fantastiskt paradis där ute? Mycket sol och bad önskas! Och en paus från den stressiga vardagen.Beachlife - Santa Monica, Los Angeles, Usa - Oktober 2009
Please take me back soon!
Kärleken mellan mig och England


Efter några fantastiska dagar uppe svävandes bland molnen försöker jag att ta mig neråt marken igen så sakteliga. Men konsten att lyckas njuta av det som varit och sen inte känna något mer är väldigt svår kan jag berätta. Det är som en slags förbjuden kärlek. För att kära ner sig i en Lononbo känns inte som ett speciellt smart drag just nu. När man äntligen har landat och står stabilt med båda benen i Sverige igen. När man inte längre känner hemlängtan till England varje dag. När man börjat tappa sin brittiska accent. Som dock kommer tillbaka ganska snabbt efter någon dag eller två av engelsktalande. När man insett var det är man vill bo och se sina barn växa upp. När det är dags att slå sig ner och komma till ro med sitt liv.

Underbara dagar i alla fall. Det har jag haft. Eller vi. Det är inte fy skam. Dagar fyllda med promenader, havet, god mat, spa, engelsk humor i form av torra engelska skämt, Göteborg, pirr i magen, restaurangbesök, gott vin, härliga skratt, prat om livet, utflyktsplatser, romantik, café-mys, hotellfrukost och ett och annat försök till att lära ut svenska lite då och då.

Vart det här leder vet ingen. Troligtvis ingenstans eftersom det inte får det. Men min kärlek till England tar ingen ifrån mig. Någonsin. Det fick jag en påminnelse om dessa dagarna.


Nyvaken från en dröm
som jag innerligt hoppas kommer tillbaka till mig igen 


RSS 2.0