I vårt snedtak.Hemma hos oss hänger vi i fönstrena. Och spanar på måsarna. Ibland pratar vi med dem. Jag tycker att det är mycket nu. Mycket roligt. Jag kan absolut inte klaga. Det går bra nu. Men jag hinner liksom inte riktigt med i tempot. Fantastiskt lyckad helg. Lyckad måndag i Göteborg. Vin, chill och mys med tjejerna. Och idag tog jag tjuren i hornen och avbokade anställningsintervjun för jobbet som säljare på Coca-Cola. Dumt kanske. Jag vet inte. Men jag har en ny tjänst som jag vill njuta av. Jag undrar när man ska veta och känna vad som är rätt här i livet. Trevlig tisdag gott folk!


 

 

När livet är en fest.


After Work igår. Mycket trevligt. Det borde vara tradition. Och nu laddar jag inför kvällens cocktail-party. Jag botaniserar i garderoben efter glammiga klänningar. Pausar och funderar på om håret bör vara lockigt eller rakt på party. Jag tror att stora mjuka hollywood-lockar skulle piffa till det. Livet är allt för bra ändå. Imorn blir det rehab med spa och middag. Med han. Den vackra. Trevlig lördag gott folk!Varbergs Stadshotells After Work
(bild snodd från Mlemlan)När magen mår bra. När själen mår bra. När hjärtat mår bra.


Är det inte en underbar dag? Jag slog upp mina blå och fylldes av en skön känsla när jag tittade ut genom köksfönstret. Det med de engelska pelargonerna i ni vet. De står sig. De kan ha blivit min bästa pelargon efter Mårbackan faktiskt. Det var förvisso inte pellisar jag skulle prata om. Idag ska jag köpa med mig en kaffe och leta upp ett ställe i lä vid havet. Där ska jag njuta av livet. Och filosofera. Tvätten spinner runt i maskinen och jag tror att jag ska åka och få bytt däcken på bilen. När jag ändå är igång liksom. Jag avslutar med after work. Trots min lediga dag. Kanske slinker en god ost eller ett ostron ner. Det är en underbar dag!Varberg - Du vackra västkuststad!


Dagen idag


Jag startade dagen med en stor cappuchino i min hand, i Sveriges näst största stad. Med han den vackra mitt emot mig. Han med de bruna ögonen. Jag har ätit min favoriträtt till lunch och mitt i allt lycko-rus råkade jag köpa med mig en Odd Molly-klänning hem. Det var liksom inte meningen. Men jag tror att det är de köpen man uppskattar mest. Här nedan ska ni få se. Onödigt må några av er tycka. Men den är jag. Den hängde där på galgen och suktade "KÖP MIG KÖP MIG KÖP MIG". Eller så var det kanske djävulen på min högra axel som talade till mig. Jag vet inte. Men nöjd, det är jag!

Ka-Ching Pocket Dress - Dark Rose 


Om den lipiga typen


Jag har precis tittat på En unge i minuten. Och gråtit en skvätt. Det är så vackert liksom. Och jag är så blödig. Jag är född känslig. Jag tror att jag har fått det från min mamma. Hon är lika lipig hon. Min tankar är just nu överallt och ingenstans. Jag längtar efter min mästerkock. Och saknar honom. Redan. Han har inte ens lämnat mig för skärgårdslivet än. Hans ärlighet gör mig ibland alldeles häpen. Häpen över det han delar med sig. Om den där bakrunden. Jag fortsätter kvällen med en kopp te och levande ljus i varenda hörn till tonerna av världens bästa Amos Lee. Han måste ni lyssna på allihopa. Ingen kan bli besviken.  Hemma hos oss ikvällLyckan kommer - Lyckan går


Ibland kommer jag till insikt med saker och ting. Jag stannar liksom upp. Jag inser i mellan åt hur bra jag faktiskt har det. Det är inte ofta, men det gäller att ta vara på de där stunderna. Jag har en lägenhet som jag är fullkomligt kär i. Vaktmästarn kommer att få sparka ut mig den dagen han inte vill att jag ska bo där längre. Läget kommer aldrig att kunna bli bättre. Mer centralt och mysigt finns inte. Jag har de mest fantastiska vännerna som man kan ha. Jag har ett fåtal människor i mitt liv som jag verkligen litar på. Som vet det mesta om mig. Som jag känner mig trygg tillsammans med. No matter what. Det är en gudagåva ska ni veta. Jag har fått en ny tjänst på mitt jobb. Jag tänker njuta av lyckan. Njuta av tanken på ett bättre schema. Må bra av att veta att förtroendet för mig finns. Min nya tjänst träder i kraft på måndag. Och jag ska åka till Stockholms skärgård i sommar. Det kan bli alldeles underbart. Och gudomligt vackert. Och jag är lycklig över att jag har haft turen att få träffa dig.


Skärgårdssommar

  


Vem är du - Vem är jag?


Jag funderar och känner mig för en gångs skull nyfiken. Nyfiken på er. Vilka är ni 93 personer som läste min blogg igår? Eller som läser den idag, eller imorgon? Har vi träffats? Hur hittade ni hit? Har ni egna bloggar att dela med er av? Finns det något i min blogg som bör ändras? Ja förutom desginen på den då förståss. Men det där förstår jag mig inte riktigt på. Jag vet inte ens om jag vill förstå mig på det heller. För då får man pressen att den ska ändras och göras snyggare gång för gång.Det här är jag. Idag firar jag min nya tjänst på jobbet med en gigantisk förkylning. Brötförkylning.
Love is a matter of distance?


Förbered er på något djupt. Och ärligt. Det gör jag. 
Den där kärleken alltså. Att den ska vara så komplicerad när jag stöter på den nu för tiden. Jag har alltid trott att kärleken ska vara enkel. Pirrig och fluffig i en skala av rosa färger. Som i en bubbla. In my bubble. Det handlar inte längre om någon man i uniform. Eller någon brandman. Det är den där killen med stort A. Killen som tagit mig med storm. Den där spännande typen ni vet. Han som lagar gudomlig mat. I dagarna i ända. Han som jag har hållt hemligt kär för de flesta. Han vill flytta hem. Hem till sitt Stockholm. Inte ska jag hindra hans hemlängtan. Och inte vill jag heller följa med till den kungliga huvudstaden. Men varför. Varför kan inte hjärtat fungera som det ska? Eller. Vad vet jag. På torsdag kommer svaren på frågorna vi båda ställer. Svaren på förvirringen. Svaren om fortsättningen. Jag är nervös ända ner i maggropen. Hur det slutar? Det avgör ödet. Om det gör en strimma ont? Jo det gör det.


Stockholm har blivit kallt
Back to reality


Hej. Jag är tillbaka igen. Jag tog semester. Från blogg, dator, internet, mobiltelefon och tankar. Ja nästan i alla fall. Det har varit skönt. Vi har haft det fint, Martina och jag. Druckit gott, ätit gott, shoppat loss, skrattat, besökt ett slott och strosat runt i storstaden. Väl hemma igen inser jag att hemma är bäst. Precis som alltid. Men lik förbaskat planerar och funderar man i huvudet över vart nästa semesterresa bär hän. Vad vore livet utan drömmar?! Och vad vore livet om man aldrig fick förverkliga någon av sina drömmer. Tråkigt? Eller är det kanske bara jag som är stressad. Som inte kan nöja mig med att stå still.Livet ur ett Engelskt fönster


När de pratar om vädret


En vanlig söndag. På Facebook haglar statusrader om vädret. Om solen och våren. Är det ett tecken på att man börjar bli äldre?! Att folk inte längre har intressantare saker att diskutera än vädret. Eller är jag kanske bara bitter. För att jag inte kan gå ut och njuta av solstrålarna och vårtemperaturen. Jag drönar runt på jobbet idag. Hela dagen. Och kvällen. Om bara några fjuttiga timmar har jag semester. I en vecka. Awsome! Jag vet att jag tjatar. Men jag behöver det här. Ledig tid, en resa, att få unna mig och att skratta så att man nästan kiknar. Och aproppå att bli äldre. Jag ska aldrig tillåta mig att bli tråkig, torr och tycka om att prata om vädret när jag blir äldre.
- Vi hade i alla fall tur med vädret.
Bilder från en dag som gör mig glad i magen


När det är nära.


Nedräkningen till semestern har börjat. På tisdag klockan 10.15 är det take off. Jag och min kompanjon åker mot destination London Stansted. För att ta oss vidare mot Coventry. Min gamla hemstad. Vi har fullt med planer för veckan. Vi är hemskt förväntansfulla och jag känner hemlängtan i magen. Hemlängtan till England. Reseplanering med Martina igår. Accompanjerade av ett antal goda ostar, blodapelsin, oliver och rödtjut. Det är så man planerar bäst. Jag hoppas på 15 grader, sol och en massa vårväder. För jag vill packa ner ballerinaskor och converse. No more kängor och dunjacka!


Jag längtar efter vår, sol, blont hår och fika i trädgården
 


När man önskar sig en varm omfamning.


Just idag är jag svag. Och trött. Jag ber er att inte trampa på mig. Inte just idag. Ibland brister det bara. Jag som egentligen tycker om onsdagar. Men idag är bara en jäkla skitdag. Jag vill bara må bra. Bli lycklig. Too many issues. Please get out of my way. Jag funderar på att dra vidare i livet. Kanske är det dags nu. Jag drömmer om Afrika. Varje dag. För att rädda världen.Drömmen om att rädda världen
Helgen.


Helgen i bilder. I Falköping. Den nya staden. Hos Tinan. En ytterst liten gnutta shopping. Vinlunch i timmar. Fetaostsallad. Bubbel och jordgubbar. Skratt. Pirr i magen. Samtal om livet. Tankar. Candlelight dinner på Aroy. Rödvin från Rioja. Samt rödvin från Tyskland. Återigen skratt. Skratt i massor. En glad mage. Söndagsfika på Kaffekoppen. Mys. Lycka är att ha en vän. Lycka är att ha Tinan i sitt liv. Heja Dig! ♥ Och heja mig.Vi. I Falköping.
RSS 2.0