Lunch hemma hos mig




Det här med tomatsoppa och lättöl på lunchen, det är bra skit det. Att dricka vardagsdryck i vinglas är förövrigt väldigt underskattat. I övrigt är det ganska mycket känslor på svallning just nu. Men jag kommer över det.




Art Garden Spa




Hej hallå. Idag var vi lediga och spontana, jag och min väninna. Vi styrde kosan mot Göteborg och systerhotellet Arken Hotell och Art Garden Spa. Nu såhär i efterhand är jag alldeles mör, mjuk och len. Underbart!



 


Helgen som gick.





I lördags tände vi Ittala-lycktorna och delade några flaskor Riesling från Nya Zealand. Livet är bra skönt ibland alltså. Och 11 stycken är de förresten nu, min Ittala-samlingen. En gul också jag känner mig nog nästan komplett. 








Om CB




Det har inte hänt så mycket på sistone. Jag var på utbildning med jobbet för några dagar sedan. Jag höll på att börja gråta av aggressiva smärtor i ryggen. Jag hostade sönder en muskel när jag var sjuk nämligen. Ganska galet. Att hosta till sig en muskelbristning, det är bra jobbat. Men så bjöd de på efterrätt på lunchen. Creme Brulé. Det bästa jag vet i dessertväg. Det är lycka det. Creme Brulé färlänger livet tror jag.





Vuxenvarning del 1.


Ikväll är det både Plus och Debatt på tv. Lycka! Och äntligen något vettigt och givande att titta på. Vuxenvarning -  säkerligen men det bekommer mig inte. Dagens lycka nummer två idag är att en av mina bästa kommer hem till oss här i Sverige på två veckors semester. Hon bor i Karibien i vanliga fall den lyckans osten.

Om att ha en dålig dag.





Idag är ingen bra dag. Jag gömmer mig bakom mina största solglasögon och tittar på havet istället. Huvudet är fullt av tankar. Funderingar. Och åsikter.





Middagstips del 2.





Matlusten är tillbaka. Jag har genomgått en ofrivillig bantningskur dessa dagarna som jag har varit krasslig. Ikväll ska jag bjuda min fina på middag. Och jag bjuder såklart er på receptet.


Grekinspirerad kyckling 4-5 port.

1 kg kycklingfile
1 vitlöksklyfta
Soltorkade tomater ca. 8 st. delas i småbitar
1 dl fetaost
2 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 kyckling buljong
1 pkt provencale örter (fryst 35 gr)
Salt, Peppar och Cayennepeppar efter smak.


Strimla kyckligen i lagom stora bitar. Pensla med kinesisk soya, salta, peppra och tillaga kycklingen i en form i 225 gr och 25 min.
Stek vitlök, örtkryddor och soltorkade tomater. Tillsätt buljongen och grädden och crème fraichen.
Smula och fördela fetaosten över kycklingen och häll över såsen.
In i ugnen 225 gr. Ca 15-20 min tills allt är genomvarmt.
Rör ner färsk pasta (eller som föredras).

Voila!




Varför gråter inte Emma?




Jag tror att hon tycker att det är tråkigt när jag är sjuk. Och hon har rätt. Det är förbaskat tråkigt. Nu vill jag må bra igen! Jag har fördrivit dagen med hundratals sms fram och tillbaka. Druckit massvis med te. Nyponsoppa. Before you let me go med Kane i högtalaren. Och så läser jag om Emma. Tjejen från Arboga som fick sina båda små barn brutalt mördade av tyskan Christine Schürrer. Och tårarna strömmar ner för mina kinder. 'Varför gråter inte Emma' heter boken. Men vet ni vad? Jag har ingen feber idag. Det går åt rätt håll! Prisa gudarna!







Om att vara ynklig.




När man är sjuk får man dricka kopiösa mängder med kokhet nyponsoppa med vaniljglass i. Det kan nog vara det enda positiva med att ligga hemma och vara klen. Doktorn var arrogant som få, men gav mig medicin med morfin för att stilla smärta och hosta. Det tackar vi för. Nu önskar jag mig mest av allt min röst tillbaka och att febern ska härja färdigt i kroppen och ge sig av mot nya mål. Trevlig helg gott folk!




 




Mañana Mañana!


Imorgon ska jag ha middagsbjudnning förresten. Ingen tid att vara sjuk. För jag glädjer mig något oerhört. Snälla snälla kropp ryck upp dig! Grubblar för fullt på middagstips. Någon som har något fint tips eller recept att dela med sig av?












Jag <3 Natten = Inte sant 4-ever



Jag är totalt frånvarande från omvärlden just nu. Jag är vikarie på natten och går på natt 3 av 3 inatt. Min kropp ogillar det skarpt. Sömnen och aptiten är helt rubbad. Förkylning, värk i kroppen, rethosta och en huvudvärk to die for anfaller mig i aggresiv fart. Och nu har jag fått spy lite av mina bekymmer. Tack för det, med vänliga hälsningar gnällig tjej -82.







Vid Fästningshörnan




Precis just här har vi suttit i timmar idag. Druckit kaffe, solat oss, lyssnat på havet och spånat om paris, sommaren och döden. Jag har sett världen genom mina solglasögon och längtar efter att fräknarna ska träda fram i mitt ansikte.













Roadtrippin' with my favourite allies














Helsingör-Hilleröd-Köpenhamn-Ystad-Österlen på fyra dagar. Vi såg, vi åt och vi drack. Skrattade och grät. Inget Danmnark utan pölse och Tuborg. Och pappan blev 60 bast under resans gång. Lyckat! 







Sunday Night




Färdigpiffat och jag har sjunikt ner i soffan. Med tvn, ett glas Merlot och tre bitar parmesanost som bästa sällskap. Det får avrunda min kväll och helg.




Something beautiful





Här hemma på Prästgatan är det lugna gatan ikväll. Efter en hektisk jobbhelg. Jag hinkar för många koppar kaffe. Lyssnar på Coldplay. Förnyar bland fotografierna på fotoväggen i köket. Den där fina tavlan i mitten fick jag idag. Av den bästa vännen man kan ha. Jag önskar att alla fick lyckan att ha en sån fin vän i sina liv. Hon vet att jag tycker om vita ramar. Tack.  






Hemma.






Back on track efter ett trevligt dygn i Falköping hos den nyblivna 30-åringen. Mätta, belåtna, starka och lyckliga. Båda två.






En bra dag.




Grattis på kvinnodagen tjejer! Jag och mina leopardben ger oss ut på dagens äventyr. Total njutning innan jobbhelgen börjar. Hasta luego!







On the Road




Imorgon ger jag mig iväg igen. På roadtrip. On my own. Två timmars färd mot Falköping. För att fira en stor dag. Ett år senare. Ett år äldre. Ett år visare. Och snyggare. Såklart. GRATTIS sötaste vän! P & K.



Strawberry Blonde




On the go again. Ständigt framåt. Jag vill ha samma fina färg på mitt hår som hon på bilden. Fast jag tänker ett såntdär långt vildvuxet hår. Jordgubbsblont hår. Måtte det bli löning snart! Bilden är snodd från google.




Middagstips del 1.


Receptet på min broccolisoppa efterfrågades förresten. Jag kan inte laga mat efter recept. Eller jo, det kan jag. Det kan ju alla. Men jag gör det oftast inte. Jag kör oftast helt och hållet på känsla när jag kockar. Men grunden är att koka upp broccoli. Ibland slänger jag i blomkål också. Sen häller jag av vattnet och spar det till senare. Mosar broccolin till en puré. Tillsätter grädde, vattnet, grönsaksbuljong, svartpeppar, vitpeppar, salt, färska örter om det finns hemma och kokar ihop det till en god soppa. Ibland steker jag bacon i mindre bitar och strör över vid servering. Ett annat hemligt tips är att strö i lite socker för att lyfta smaken. Vôila!










 


I'm back in business!




Det blev en bloggpaus. Jag har varit på roadtrip med den blåa faran. Helsingör, Hilleröd, Köpenhamn, Ystad och Österlen har hägrat dessa lediga dagar. Jag återkommer med fler bilder vid senare tillfälle.




RSS 2.0