Viva La Vida!


Jag har då aldrig varit någon festivaltjej. Men schysst musik har alltid legat mig varmt om hjärtat. Jag är uppväxt i en musikfamilj. Det har spelats all möjlig form av musik och instrument runt omkring mig alltid. I tid och otid. Att gå på konsert är speciellt. Det pirrar i hela kroppen. Och basen pumpar sådär tungt så det känns ända in i själen. Jag har äntligen fått se mitt Coldplay. Och en rad andra grymma band. Men det är något med just Coldplay. Det är liksom någon slags magi. Och så mycket minnen som kommer upp. Det kändes som att det var till mig Chris Martin sjöng Fix You. För övrigt tror jag att jag blev kär i varenda manlig sångare där uppe på den där stora scenen på Where The Action Is. Fast i smyg då förståss. Och TACK till Christer för en fantastisk dag!






Where The Action Is 2011







I semestertider - Då mår vi!


Jag har semester. Jag är mitt uppe i ledigheten. Och tro mig, jag trivs och njuter av varje lediga timme. Igår satt vi i trädgården länge länge och drack kaffe. Och spånade om livet. I solen, Sofie och jag. Hon tog ledigt några dagar och flög hem till Sverige från utlandet. Och idag har jag ätit räkbaguette och badat i havet. Legat på mitt blommiga badlakan nästan hela dagen och bränt mig av solen. Med gott sällskap. Helt underbart. Sköna dagar. Och innan dess firade vi midsommar. Låt tiden stanna till lite granna. Jag hinner inte med. Jag hade kunnat ha semester alltid. Ikväll laddar jag inför morgondagen i Göteborg. Jag och Chris ska stampa takten till Coldplay och några band till. Väl mött på Where The Action Is.






Hemma hos oss





 


Silly Season


Det är otroligt att det är midsommarafton i morgon. Vart tog juni vägen? Jag funderar på vad man äter vid denna högtid om man inte tycker om sill. Som jag. Sill är svårt. Och vuxet till tusen. Jag är nog inte där riktigt än. Jag njuter till fullo. Mitt hem är fyllt av blommor av olika slag. I trädgården blommar rosorna. Och den enorma Magnolian börjar göra sig redo för att slå ut för andra gången i år. Vilken show. Och här hemma doftar det nybakat. Magisk doft det där. Ja tro det eller ej, men jag har slagit på stort och bakat. Mangocheesecake. Ett recept som jag har snott härifrån, hos Eleonore. Jag som ens kan baka. Men jag tror att den blev ganska bra. Och färsk mango kan vara något av det godaste som finns. Glad midsommar gott folk! Ät rikligt med jordgubbar imorgon.






Hemma en junidag







Att sjunga så att det känns i själen


Idag är jag avundsjuk på alla er som såg Foo Fighters på Stockholms Stadion igårkväll. Kan inte ha varit annat än bra ös. På tisdag ska jag se Coldplay i Göteborg. Och några band till. Det är inte fy skam det heller. Det är en speciell känsla att se sina favoritartister live. Det känns liksom i hela kroppen. Som ett slags lyckorus. Om inte artisten heter Madonna och kör singback förståss. Då blir man en strimma besviken. Minska ner på "showandet" och teaterspelandet och sjung istället liksom. Hur svårt kan det vara.



Beyonce maj 2009









Ett par fynd, en lunch och en fika senare.


Här hemma går jag runt och lipar till Chris Medinas fagra stämma i What are words. Äter några potatischips och slänger en blick på America's got talent på tvn. Vissa har en förmåga att höra av sig precis vid rätt tillfälle. Som i morse till exempel. Klockan 08.37 pep det till i telefonen. En av de bästa ville ut på utflykt igen. Precis vad jag behövde. För de senaste två dagarna har känts lite tunga. Jag har längtat mer än någonsin. Märkligt det där. Hur vissa minnen etsar sig fast i huvudet. Trots upprepade försök att slå bort tankarna. Hur som helst, jag och Martina styrde kosan mot Halmstad. Mysig dag. Ett par fynd var, en lunch och en fika senare var vi fulländade! Säg hej till mitt nya linne som jag köpte för en oförskämt billig slant. Och vänner, spana in bullen. Fylld med blåbär och vanilj. Farligt god! Den kommer ifrån Skånskan. Där får man kardemummamjölk till kaffet om man vill ha.



 


Dagen idag




Om en skön söndag




Se på detta. Visst är det fantastiskt. En bra provning av ett par jäkla bra årgångar från Alsace. Det är så fantastiskt, det som händer med Riesling, Pinot Gris, Gewürztraminer och Muscat-druvor som får ligga och åldras ett par år. Igår testade vi årgångar som 1993, 1995 och 1998. Ni hajjar ju. Alldeles gyllene i färgen, kraftfulla och balanserade. 



Vi fortsatte gårdagen, en skön söndag på alla sätt och vis, på Olles nere vid havet. Tapas, rosé och ett gott gäng helt enkelt. Sommaren är allt bra fin ändå här hemma. Att regnet står som spön i backen idag bekommer mig inte särskilt. Jag har gått på semester och kurar ihop mig i soffan med en god bok och dricker kaffe ur den nya blommiga koppen.



 

Gröna Anna


Lycka är att få äta på Gröna Anna. Jag har nog nämnt det här förut. Men jag får liksom inte nog. Det är en fröjd för ögat. Jag har fått porslinet från min farmor. De få tallrikarna som fortfarande var hela. Jag önskar att jag hade fler delar. Men den som söker hon finner. 


Budapest + Gröna Anna = Sant



 


Sagan om paradiset och irisarna


Igår spenderade jag dagen i paradiset. På landet med grönskan och sjön som utsikt. Med en fin vän. En som alltid finns där för mig. Hunden badade, vi satt på bryggan, drack flädersaft, lunchade i solen och fikade på altanen. Jag önskar att alla fick uppleva en sådan vacker vy. Sverige är allt bra fint. Med mig knyckte jag några blå irisar. Så vackra. Det tycker vi båda två här hemma. Den ena kanske lite mer än den andra.







Elsa och Irisarna






Om att vända blad


Nej jag är inte knäckt. Inte heller sitter jag hemma och gråter hela dagarna. Jag finner det bara lite svårt att prata om det just nu. Det där plötsliga och oväntade uppbrottet. Det får komma med tiden. Men en sak är säker. Jag saknar din röst. Att få spåna tllsammans om Maldiverna. Och att säga godnatt om kvällarna. Man ska inte gråta över spilld mjölk säger min pappa. Andra säger att jag spelar teater så bra. Vissa dagar må kännas lite tyngre än vanligt. Men hur som helst. Nu vänder vi blad. Njuter av sommaren. Och väntar till september..


Så kan det se ut när man vänder blad




Eller såhär












 


Hemma hos oss.


Den 17-åriga granndottern har förfest med sina jämnåriga polare. De dricker cider och sminkar hejvilt. Hennes pappa gömmer sig i källaren för några timmar. Själv reflekterar jag på vart alla åren tog vägen. Det är 11 år sedan jag var 17 år. Det är en hel evighet sedan egentligen. '17 år i staden där jag växte upp och så märker du hur fort det går?' som Veronica sjunger. Jag längtar redan till nästa soliga kväll i trädgården. Vi har allt det bra här hemma på Prästgatan ska ni veta.






Hemma









  


Om kärringresan





Säg hej till mina nya Green Gate muggar. Jag blev förälskad. Som vanligt när det kommer till blommiga söta saker. Det känns som att de kommer att få hänga med mig många soliga dagar i trädgården. För er som också är förtjusta i fina saker till hemmet kan jag rekommendera Tyglagret i Fritsla. Dit åkte jag och Martina när vi var på shoppingresa/roadtrip i de svenska skogarna. Passa på att ta en tur till Lager 157 också. Kärringaresa sa en vän till mig. Men jisses vad roligt vi hade! Fler kärringresor till mig!


 





 


Om nuet.


Jag finner det svårt att uttrycka mig just nu. Jag vill mest bara hänga med. Flyta med strömmen liksom. Jag antar att det är okej att känna så ibland. Varje dag blir jag imponerad av hur vackert havet är. Det är precis som att det blir vackrare för varje dag som går. Jag inser hur bra vi har det i trädgården där bakom det gamla trähuset där jag bor och hur gott det egentligen är med jordgubbar. Tre liter tog slut på tre dagar. Jag har inte ätit alla själv, det lovar jag. 


De bästa gubbarna






 

 


På en dålig dag.


Idag är en jäkla skitdag. Tungt. Jag unnar mig en stund på spikmattan. Ett glas rosé. Och en sallad köpt från pizzerian bredvid. Bättre sallader får man leta efter alltså. Jag hade nog kunnat leva på dem. Min andra hälft njuter av torrfoder och brottas envetet med Lasse-Maja ikväll. Den rosa-blå färgade hunden. Då och då suckar jag högt. Då och då sneglar jag upp mot parfymflaskorna i runda hyllorna. Jag fick dem av en vän häromdagen. Den flaskan med puffen är min favorit. De gör mig varm i hjärtat. Tack för det. Men idag är helt enkelt bara en jäkla skitdag. Förresten. Är det någon som har tips på någon bra webbshop? Kläder, smycken, inredning, roliga saker, whatever really.





Talande







Virvelvinden Du


Den virlvelvind som kallas du
var stark förut men inte nu
Jag känner hur du mattas

En stormig dag går mot sitt slut
och ingenting blir som förut
Jag tror att du måste landa

Ett sista ord att hålla kvar
i mörka rum, i kalla hav
Jag minns det så väl

Jag vet att du vill hem
och jag känner att vi två ses igen


Jag är ensam. Trasig. Farlig utan Dig.










Det finns inga mirakel. Det finns inget paradis.


Vädret där utanför är magiskt. Själv andas jag djupt idag. För att allt inte ska brista. Ett tråkigt besked tynger mig. Jag känner mig i övrigt ganska förvirrad. Ett möte med bästa Tina igår gladde mig. Vi brände oss på stranden. Och kände sanden mellan tårna. Jag ska snart checka in på restaurang och fira att det är lördag. Jag ska sitta på en uteservering med ett glas bubbel och en bit mat. För det är jag värd. 



Den där fantastiska stranden




   


Smaka på Stockholm


Jag är avundsjuk på alla er som befinner er i huvudstaden just nu. Jag önskar att jag också kunde gå där i Kungsträdgården och finsmaka. Som ett mecka för mat- och dryckälskare. Matfestival ända fram till måndag. Varför valde jag att åka till Stockholm en vecka för sent?! Får hoppas att min mästerkock lagar något åt mig att finsmaka istället. 


Smaka på Stockholm - 20 år







 


RSS 2.0